Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon

Residentie Falconhoven

Location iconFalconrui 21, 2000 Antwerpen

Reeds 47% verkocht

Price iconVanaf 208.000
Opendeur
mrt.17

Nog 0 dagen en 4 uren

Bezoek

Duo opendeur Lampagne & Falconhoven

Ontdek de nieuwbouwprojecten Lampagne en Falconhoven tijdens onze opendeur op 17 maart.

Schrijf je in

Beschrijving project

Residentie Falconhoven combineert private sfeer met stadse levendigheid. De unieke architectuur en inplanting rond de besloten binnenhoven zorgen ervoor dat élke unit in Falconhoven maximaal van alle troeven van het project geniet. Ruime en goed georiënteerde terrassen. Binnen geniet u van een stijlvolle, hedendaagse en kwaliteitsvolle afwerking. 

Het Londens architectenbureau Caruso St. John Architects, mede opgericht door Peter St. John, heeft gewerkt met een team van vijf architecten om een grote variëteit in de architectuur te brengen. De  elegantie van het L-vormige gebouw met zijn façade van vijfhoekige kolommen, in combinatie met het netwerk van binnentuinen maakt dit project uniek. 

Technisch

Om het BREEAM label te kunnen behalen moet dit gebouw op veel verschillende vlakken een strenge norm aan duurzaamheid behalen; een norm die een stuk hoger ligt dan wettelijk voorgeschreven in ons land. 

Binnen dit project is er enorm veel aandacht besteed aan milieuvriendelijke afwerkingsmaterialen, thermische en akoestische isolatie, en uiteraard het befaamde warmtenet. Een zeer efficiënte manier om warmte op te wekken waarbij gebruik wordt gemaakt van een pelletketel, die CO2 neutraal is en bovendien zeer weinig onderhoud vraagt. 

Andere ingrepen om aan de hoogste normen van duurzaamheid te voldoen zijn bijvoorbeeld een optimale lichtinval in 2,90m hoge leefruimtes dankzij slim ontwerp en inplanting en het gebruik van afwerkingsmaterialen in lichte kleuren en tinten.

Commercieel

Met hun uitstekende ligging en oriëntatie in combinatie met de ruime balkons en de hoge plafonds van 2,90 m, baden de woonkamers van Residentie Falconhoven in natuurlijk licht. Alle appartementen hebben een zuid of zuidwest georiënteerd terras dat uitkijkt op een van de binnenhoven. Ontdek op de plannen van de verschillende appartementen welk type het best bij u past. Residentie Falconhoven bestaat uit: 51 appartementen, 15 handelsruimten met mezzanine, 1 gemeenschapscentrum, 1 kinderkribbe. U kunt uw wagen parkeren in de ondergrondse parkeergarage van het naastgelegen project De Schilden.

De architect

Londens architectenbureau Caruso St John Architects, mede opgericht door Peter St John, is gespecialiseerd in hedendaagse ontwerpen in de stedelijke publieke ruimte, waarbij rekening gehouden wordt met de eigenheid van de omgeving.

Mensen hebben diversiteit nodig om een stad te doen werken. Het doel van dit project was om alles wat we leuk vinden aan een stad, of aan een bepaald deel van een stad, te behouden. Voor dit deel van Antwerpen, dat heel centraal gelegen is, bestond dat vooral uit diversiteit en kleinschaligheid. 

De straten zijn hier over een periode van vijf eeuwen ontstaan! Het zit in het DNA van ons architectenbureau om te kijken wat een bepaalde buurt uniek maakt. Hier is dat het netwerk van binnentuinen, een gemeenschappelijke groene ruimte voor elke bewoner van het kleinschalige woonblok.

Ligging

De residentie ligt op 200m van het befaamde Mas waar men kan genieten van de vele restaurants, koffiebars, kleine hippe winkeltjes en de zonnige terrassen aan de jachthaven. 

Er komen ook vier rustige tuinen op het domein. Zo geniet u tegelijk van stedelijke drukte aan uw voordeur, en van huiselijke rust op uw terras. 

Buurt

Neighborhood icon Het Eilandje

Het Eilandje is al lang geen onbekende meer. Dankzij enkele prachtige nieuwe woonprojecten werd deze buurt de afgelopen jaren flink opgewaardeerd. Dankzij de komst van het Museum aan de Stroom (MAS) ademt de buurt rond de jachthaven een echt vakantiegevoel uit. Het water in combinatie met de oude pakhuizen heeft een inspirerend karakter. De vele nieuwe realisaties matchen perfect met de historiek van de stad.

Ontdek meer over deze buurt

Units

Locatie
Verdieping
#REFTypeOpp.Verd.Slpk.TuinTerrasPrijsStatusPlan

Evolutie

Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon

Afspraak maken

Antwerpen

Leopold de Waelplaats 8
B - 2000 Antwerpen

Openingsuren

Maandag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Dinsdag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Woensdag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Donderdag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Vrijdag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Zaterdag
Enkel op afspraak
Zondag
Enkel op afspraak

Contacteer ons

Vul dit formulier in en we nemen contact met je op.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.