Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon

New York Residence

Location iconNew Yorkkaai 1, 2000 Antwerpen

Reeds 42% verkocht

Price iconVanaf 180.000

Beschrijving project

The New York Residence is ontworpen door de Britse architect Stephen Bates van het Londense architectenbureau Sergison Bates en heeft zijn naam te danken aan de nabije New York kaai. 

Het 80m lange gebouw, gelegen aan het Kattendijkdok, is even uniek als de ligging. Het heeft de uitstraling en het uitzicht van een robuust pakhuis wat volledig past in deze maritieme context. De afwerking echter is kwalitatief zeer verfijnd, wat je zou verwachten van een statige woning.

Technisch

De appartementen zijn ruim, stijlvol en afgewerkt tot in de kleinste details. Er is gebruikgemaakt van kwalitatief hoogstaande materialen en er is voldoende ruimte gelaten om je leefruimte te personaliseren naargelang je eigen woon- en leefwensen. De appartementen zijn energiezuinig en voorzien een maximum aan natuurlijk daglicht door gebruik te maken van grote raampartijen. De ruime terrassen, de “loggia’s”, zijn overdekt en bieden beschutting tegen felle wind of overmatig zonlicht. 

De leefruimtes, met een plafondhoogte van 2,80 m, werden zodanig ontworpen dat hoge daglichteisen worden bereikt. Lichte afwerkingsmaterialen zijn aangeraden om hier zoveel mogelijk van te genieten. Om de duurzame ambities van het project te accentueren, is ervoor gekozen om een BREEAM certificatie met rating “Outstanding” na te streven.

Commercieel

De 70 appartementen van de New York Residence (65 appartementen en 5 studioflats) zijn verdeeld over respectievelijk 6, 4 en 5 verdiepingen en zijn opgesplitst in 4 delen (A,B,C,D) met elke een afzonderlijke ingang via de onderdoorgang voor de studioflats of via een private inkomhal voor de appartementen.

Er zijn 249 parkings voorbehouden in de ondergrondse parking voor het gehele bouwblok. Deze parking is bereikbaar voor de wagens via de inrit aan de Tallinnstraat en voor de voetgangers via de onderdoorgang – passage naar de binnentuin. Er is een gemeenschappelijke fietsenstalling op het gelijkvloers voorzien met toegewezen plaatsen.

De architect

Het ontwerp ervan werd uit handen gegeven aan een team van architecten, het Britse Sergison Bates Architects, Bulk architecten en Bovenbouw Architectuur uit Antwerpen en werd weerhouden na een wedstrijd uitgeschreven door de stad Antwerpen en AG Vespa. De Engelse architect Stephen Bates van Sergison Bates Architects is één van de architecten van dit prestigieus project. Hij studeerde in de Engelse havenstad Liverpool en is gecharmeerd door Antwerpen en zijn haven. 

Volgens Sergison Bates heeft het project een soort van primitief karakter met een sterke nadruk op vakmanschap. Het moet aanvoelen als een gebouw dat zorgvuldig werd neergezet, met veel oog voor detail. Elke architect zet zijn eigen stempel op zijn werk maar in dit project is ons kenmerk ondergeschikt aan de context. Architectuur is emotie, geen exacte wetenschap.

Sergison Bates realiseerde in België recent een woonzorgcentrum in Huise-Zingem en werd in de UK onderscheiden met de RIBA London Award voor de Hult Business School Campus.

Ligging

Het Eilandje is een mooi voorbeeld van doordachte stadsontwikkeling. Het resultaat zal prachtig zijn: een verlengstuk van de oude historische stad met een maritiem karakter en statige gebouwen die een wereldhaven waardig zijn. Naast de populariteit van de voormalige oude haven, met het MAS en Red Star Line Museum als uithangborden, is het vooral een plek waar het aangenaam vertoeven en wonen is. Het stadsdeel bruist van levendigheid maar er is ook ruimte en er is de alomtegenwoordigheid van water. 

Buurt

Neighborhood icon Het Eilandje

Het Eilandje is al lang geen onbekende meer. Dankzij enkele prachtige nieuwe woonprojecten werd deze buurt de afgelopen jaren flink opgewaardeerd. Dankzij de komst van het Museum aan de Stroom (MAS) ademt de buurt rond de jachthaven een echt vakantiegevoel uit. Het water in combinatie met de oude pakhuizen heeft een inspirerend karakter. De vele nieuwe realisaties matchen perfect met de historiek van de stad.

Ontdek meer over deze buurt

Units

Locatie
Verdieping
#REFTypeOpp.Verd.Slpk.TuinTerrasPrijsStatusPlan

Evolutie

Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon

Afspraak maken

Antwerpen

Leopold de Waelplaats 8
B - 2000 Antwerpen

Openingsuren

Maandag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Dinsdag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Woensdag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Donderdag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Vrijdag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Zaterdag
Enkel op afspraak
Zondag
Enkel op afspraak

Contacteer ons

Vul dit formulier in en we nemen contact met je op.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.