Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon

The London Residence

Location iconNew Yorkkaai 2, 2000 Antwerpen

Verkoop gestart

Price iconVanaf 238.080

Omschrijving project

Het Antwerps architectenbureau Bovenbouw ontwierp The Londen Residence. Het is een gegolfd gebouw gelegen aan de vernieuwde Londenstraat, de ader tussen de oude stad en de vernieuwde dokken, en vormt als het ware de toegangspoort tot de levendige Cadix wijk. De vernieuwde tramlijn stopt voor de deur en brengt je helemaal tot aan het Centraal Station.

De zuidelijk georiënteerde voorgevel is een prachtig staaltje architectuur. De blauwgrijze kleur en de golvingen passen volledig in deze havenomgeving. Met een aantal duidelijke barokke kenmerken ademt het gebouw de sfeer uit van een trots "Palazzo". 

Technisch

De appartementen zijn comfortabel en luxueus afgewerkt en spelen in op verschillende manieren van wonen. De zuidelijk georiënteerde voorgevel en automatische sunscreens verhogen het comfort en maken van je appartement een aangename thuishaven. 

The London Residence voorziet inpandige loggia’s waar het aangenaam vertoeven is op een zonnige dag. Beschut tegen wind of overmatig zonlicht, en buiten het zicht van medebewoners of voorbijgangers kan je alleen of in gezelschap genieten van een hapje en drankje in de heerlijke buitenlucht. De leefruimtes, met een plafondhoogte van 2,80 m, werden zodanig ontworpen dat hoge daglichteisen worden bereikt. Lichte afwerkingsmaterialen zijn aangeraden om hier zoveel mogelijk van te genieten. 

Om de duurzame ambities van het project te accentueren, is ervoor gekozen om een BREEAM certificatie met rating “Outstanding” na te streven. 

Commercieel

De 54 appartementen van The London Residence zijn verdeeld over 6 verdiepingen en zijn opgesplitst in 2 delen (A,B) met elk een afzonderlijke ingang via de centrale doorgang. 

Er zijn 249 parkingplaatsen voorbehouden in de ondergrondse parking voor het gehele bouwblok. Deze parking is bereikbaar voor de wagens via de in- en uitrit aan de Tallinnstraat. Voetgangers kunnen de parking bereiken via de passage naar de binnentuin. 

Centraal in het New York Residence appartementsgebouw is een gemeenschappelijke lift en trap voorzien als toegang tot de parking. Er is een gemeenschappelijke fietsenstalling op het gelijkvloers voorzien met toegewezen plaatsen.

De architect

Bovenbouw is een jong Belgisch bureau met Antwerpen als thuisbasis. Dirk Somers, professor, zaakvoerder en hoofdontwerper leidt een team van achttien getalenteerde Europese architecten. Het werk van Bovenbouw wordt gekenmerkt door een tijdloze visie op ontwerp, vrij van enig verlangen om avant-garde te zijn. De gebouwen van Bovenbouw vormen een reflectie op de exotische kwaliteit van het alledaagse.

Met een politiebureau in Schoten en de uitbreiding van een woning in Mortsel, beiden onderwerp van een groepstentoonstelling op de Architectuurbiënnale Venetië 2012, kreeg het bureau veel aandacht in de binnen- en buitenlandse pers.

“Het zal een unieke belevenis zijn met verschillende woonvormen en commerciële invullingen die samen een mooi functioneel geheel vormen. De gevel leent zich  optimaal om inpandige loggia’s te creëren in plaats van traditionele hangterrassen,” zegt Dirk Somers van Bovenbouw Architectuur over the London Residence.
 

Ligging

Het Eilandje is een mooi voorbeeld van geleidelijke en doordachte stadsontwikkeling. Het vernieuwingsproces van dit deel van de stad is al een aantal jaren bezig, toch is de transformatie nog in volle gang. Rond 2020 zal het Masterplan grotendeels gerealiseerd zijn. 

Het ziet er veelbelovend uit: een verlengstuk van de oude historische stad met een maritiem karakter en statige gebouwen die een wereldhaven waardig zijn. 

Buurt

Neighborhood icon Het Eilandje

Het Eilandje is al lang geen onbekende meer. Dankzij enkele prachtige nieuwe woonprojecten werd deze buurt de afgelopen jaren flink opgewaardeerd. Dankzij de komst van het Museum aan de Stroom (MAS) ademt de buurt rond de jachthaven een echt vakantiegevoel uit. Het water in combinatie met de oude pakhuizen heeft een inspirerend karakter. De vele nieuwe realisaties matchen perfect met de historiek van de stad.

Ontdek meer over deze buurt

Units

Locatie
Verdieping
#REFTypeOpp.Verd.Slpk.TuinTerrasPrijsStatusPlan

Afspraak maken

Antwerpen

Leopold de Waelplaats 8
B - 2000 Antwerpen

Openingsuren

Maandag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Dinsdag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Woensdag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Donderdag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Vrijdag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Zaterdag
Enkel op afspraak
Zondag
Enkel op afspraak

Contacteer ons

Vul dit formulier in en we nemen contact met je op.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.