Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon

De Lelie

Location iconPaardenstraatje 2, 2800 Mechelen

Verkoop gestart

Price iconVanaf 174.900

Omschrijving

Het project ‘DE LELIE’ is gelegen in het Paardenstraatje 2-4-6 te Mechelen. Het project bestaat uit een volume van 5 bouwlagen bovengronds en 1 ondergrondse kelderverdieping met bergingen en technische lokalen ook bereikbaar via een lift. Het project bestaat uit een handelsruimte, een kinesistenpraktijk en 7 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers met grote aansluitende terrassen. Parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen is voorzien op het gelijkvloerse niveau.

Technisch

Het gaat in deze Residentie om lichtrijke appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers met terrassen. De meeste appartementen zijn heel ruim, overal is er een open gevoel. Ze beantwoorden aan de BEN-normen en zijn dus Bijna-Energie-Neutraal. CoGiVa voldoet zo aan de normen die vanaf 2021 de standaard zullen zijn. Residentie De Lelie draagt bij aan een ecologisch verantwoorde leefomgeving en een lager energieverbruik. De afwerking gebeurt met kwaliteitsvolle, duurzame materialen die voor een luxueuze uitstraling zorgen.

Commercieel

Op het gelijkvloerse niveau wordt gezorgd voor voldoende sociaal contact/levendige functies: Transparante parkingtoegang en fietsenparking, transparante en uitnodigende ontmoetingsruimte/inkomhal en handelsruimte. Er wordt gestreefd naar een hedendaagse architectuur met kwalitatieve materialen, eigen aan en inpasbaar in de omliggende omgeving. Het gebouw zorgt voor een opwaardering van het straatbeeld in het Paardenstraatje.

Architect

Het ontwerp van Residentie De Lelie is van Mossoux Architecten uit Mechelen. Het sluit aan op de bestaande bouwprofielen, waardoor de verspringende gevels zorgen voor een uniek volumespel in de straat. Er gaat veel aandacht naar de interactie tussen de historische stadsomgeving en de nieuwe appartementen. Het project refereert aan een industriële hedendaagse architectuur, waarin licht en zicht wordt gecreëerd tussen de nieuwbouw en de overliggende historische woningen. Mossoux Architecten werd in 1984 opgericht. Hun speerpunt is kwalitatieve architecturen interieurprojecten met hedendaagse vormgeving. Naast nieuwbouw werken ze ook aan renovatieprojecten. Het gaat om een team van enthousiaste architecten en interieurarchitecten die projecten realiseren vanaf voorontwerp tot en met de oplevering.

Ligging

Het Paardenstraatje ligt vlakbij de Veemarkt waar vroeger vee verhandeld werd. Paarden werden in afwachting van een verkoop ondergebracht in het Paardenstraatje. Waar de nieuwe residentie komt, was er lang geleden een openbare wasplaats. Tot de jaren ’50 was er een industriële wasserij gevestigd, namelijk Wasserij De Lelie, waaraan de nieuwe residentie haar naam dankt. In 1954 kocht de familie De Coninck de gebouwen en deden ze dienst als opslagruimte voor haar zaak in sanitair. “De eerste sporen van huizen in de straat dateren van de 14de eeuw. Uit archeologisch onderzoek en vondsten van bijvoorbeeld mooie vloeren, blijkt dat het een straat was met stijlvolle woningen. Toen er in 1835 een spoorweg werd aangelegd, kende Mechelen een bevolkingsexplosie en werden verschillende percelen van het Paardenstraatje opgesplitst”, vertelt Guido De Coninck, zaakvoerder van Sanitair De Coninck.

Buurt

Neighborhood icon Historisch stadscentrum

De binnenstad van Mechelen heeft twee grote troeven: enerzijds de historische gebouwen en anderzijds de Dijle die door de stad stroomt. Het historisch stadscentrum ademt geschiedenis uit. Dankzij de talrijke terrasjes, bars en restaurants komen jong en oud hier samen. Ook daarom zijn heel wat jonge gezinnen en mensen op leeftijd thuis in de binnenstad. Het centrum biedt een perfecte bereikbaarheid en een dynamiek tussen studenten, toeristen en bewoners. Kortom, alle troeven zijn hier aanwezig om een warme thuis te creëren.

Ontdek meer over deze buurt

Units

Locatie
Verdieping
NaamTypeOpp.Verd.Slpk.TuinTerrasPrijsStatusPlan

Afspraak maken

Mechelen

Korenmarkt 8
B - 2800 Mechelen

Openingsuren

Maandag
09u00 – 12u30 of op afspraak
Dinsdag
09u00 – 12u30 of op afspraak
Woensdag
09u00 – 12u30 of op afspraak
Donderdag
09u00 – 12u30 of op afspraak
Vrijdag
09u00 – 12u30 of op afspraak
Zaterdag
Enkel op afspraak

Contacteer ons

Vul dit formulier in en we nemen contact met je op.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.